[UPDATE II.: 22 februárban újra megcsináltam 2 kg marhával és 5 csomag zöldséggel. Viszont ekkora mennyiség mellett már krumplinak egyáltalán nem volt hely, ami nem baj mert anélkül is fogyasztható és nem kell utólag vele bajlódni.]
Hozzávalók 10 literhez
Hozzávalók 10 literhez
- marha (Hintere Wadl, Wadlschinken)
- Krumpli 2,5 kg
- 3 csomag zöldség
- 2 paradicsom, 2 paprika, fokhagyma
- 1 kg vöröshagyma
- só, bors, kömény, piros paprika (fűszer)
Elkészítés:
Megpucolt hagymát bezuttyintjuk a lábosba és felöntjük olajjal, üvegesre főzzük. A marhahúst felvágjuk. Fontos, hogy mint a húst, zöldséget, krumplit kb dió nagyságúra vágjuk. A felvágott húst beöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Mehetnek a fűszerek.
Ha a marha kb 70%-ig puha mehet bele a zöldség, fokhagyma krumpli plusz annyi víz, amiből lefőzés után kijön a kívánt mennyiség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése