2019. október 1., kedd

Gulyásleves

[UPDATE: Utólagos visszajelzések alapján kevés volt benne a krumpli és zöldség. Ezért a krumpli lehet 4kg a zöldség minimum 5 csomag.) ]

[UPDATE II.: 22 februárban újra megcsináltam 2 kg marhával és 5 csomag zöldséggel. Viszont ekkora mennyiség mellett már krumplinak egyáltalán nem volt hely, ami nem baj mert anélkül is fogyasztható és nem kell utólag vele bajlódni.]

Hozzávalók 10 literhez


  • marha (Hintere Wadl, Wadlschinken)
  • Krumpli 2,5 kg
  • 3 csomag zöldség
  • 2 paradicsom, 2 paprika, fokhagyma
  • 1 kg vöröshagyma

  • só, bors, kömény, piros paprika (fűszer)
Elkészítés:

Megpucolt hagymát bezuttyintjuk a lábosba és felöntjük olajjal, üvegesre főzzük. A marhahúst felvágjuk. Fontos, hogy mint a húst, zöldséget, krumplit kb dió nagyságúra vágjuk. A felvágott húst beöntjük a hagymára, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Mehetnek a fűszerek. 

Ha a marha kb 70%-ig puha mehet bele a zöldség, fokhagyma krumpli plusz annyi víz, amiből lefőzés után kijön a kívánt mennyiség.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rizseshús

 Hozzávalók kb 4 adagra 150gr rízs fél kiló csirkemell fej vörrös hagyma fűszerek: só, bors, paprika, kakukkfű, majoranna olaj Hagyma olajon...