2019. október 1., kedd

Brokkoli - Francia - Zellerkrémleves

Hozzávalók 3-4 Literhez:


  • Hagyma 1kg (Franciánál 2,5 kg)

  • Főzőtejszín kb. 2 fajtánként)
  • 1 brokkoli 
  • 1 zeller
  • só, bors


Hagymát üvegesre főzzük olajban. Ha üveges vízzel felengedjük, brokkolit (torzsa nem kell) vagy zellert  só, bors, vízzel felengedni és főzőtejszín bele. Ha kellően megfőtt nekimehetünk darálóval esetleg liszttel még be lehet sűríteni.

Börösődés ellen segíthet egy kis vaj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rizseshús

 Hozzávalók kb 4 adagra 150gr rízs fél kiló csirkemell fej vörrös hagyma fűszerek: só, bors, paprika, kakukkfű, majoranna olaj Hagyma olajon...