2015. szeptember 2., szerda

Töltött gomba

Recept a Nosalty-ról.






hozzávalók / 2 adag

elkészítés

  1. A hagymát kevés olajon megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.
  3. Hozzáadjuk az fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)
  4. Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.
  5. Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk, és reszelt sajtot reszelünk.
  6. Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rizseshús

 Hozzávalók kb 4 adagra 150gr rízs fél kiló csirkemell fej vörrös hagyma fűszerek: só, bors, paprika, kakukkfű, majoranna olaj Hagyma olajon...