2017. augusztus 17., csütörtök

Kalóriabombák

A kalóriaszámlálás egyik előnye, hogy az ember szembesül azzal, hogy egyáltalánmennyi kalóriát visz be, amikor a pénztárnál való sorbanállásnál vagy csak úgy ebéd után és vacsora előtt köztes étkezésként bekap valamit. Erre és egy komplett étkezésre álljon itt néhány példa. Legelöször mutatom a napi ásványanyag szükségletem:


Ehhez képest a Spar Budeget földimogyoró, ami igen olcsó:


Tehát egy doboz,amit nem egyszer megettem ebéd után öt óráig a suliban: 3065 kcal 255g zsír 55g szénhidrátot és 130g fehérjét tartalmaz. Ez a napi zsírszükségletem 3,35-e, a napi fehérjemennyiségem +14g és kb 700 kalóriával több mint szükséges.


A másik szintén ebéd utáni nasi volt a Studentfutter:















Ebből egy 200grammos zacskó (van 500 is!) tartalmaz: 986 kcal, 86g szénhidrátot, 22g fehérjét és 58g zsírt. Tehát a napi zsírszükséglet kb 2/3-át és a napi kalóriakeret majdnem felét. 

És nézzünk egy kiadós ebédet a mekiben:




Guszta nem? De lássuk részletezve:



Tehát egy ilyen étkezés a napi kalóri- és fehérjemennyiségem kb 80%-a zsírt 20 grammal, és a napi szénhidrát mennyiséget tartalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rizseshús

 Hozzávalók kb 4 adagra 150gr rízs fél kiló csirkemell fej vörrös hagyma fűszerek: só, bors, paprika, kakukkfű, majoranna olaj Hagyma olajon...